26 januari, Runt Trekanten

Jag såg skator, snöskator, koltrastar, talgoxar, blåmesar, gråsparvar och några kråkor.

En strålande vinterdag

Idag var det en strålande vinterdag. Solen sken från en klarblå himmel och den stod så högt att den - åtminstone vid tolvtiden - kunde belysa hela trekantsstranden och en stor del av isen. Det var vindstilla och några minusgrader. Nu var isen av utmärkt kvalitet och täckt av ett tunt snölager. Skridskobanan var plogad.

En ensam skata satt vid stranden av Trekantsparken. Även vid badet satt en ensam skata i ett träd.

Koltrastar, snöskator, talgoxar, blåmesar och gråsparvar vid Fågelparadiset

Vid Fågelparadiset fanns det idag en del fåglar. Av de större såg jag några koltrasthonor och flera snöskator. Där fanns också en del talgoxar, blåmesar och gråsparvar. De var alltså tillbaka nu när vädret blev mer vintrigt, men inte alls i samma utsträckning som när vintern var som värst i december.
Talgoxe vid Fågelpara-diset Blåmes vid Fågelpara-
diset
Gråsparvar, honor, vid Fågelparadiset

Bara blåmesar i buskaget vid Matningsviken


Det kvittrade högt i buskagen utanför restaurangen. jag såg en del gråsparvar och pilfinkar men inte så att jag kunde fotografera dem.

Vid buskaget vid Matningsviken fanns det idag bara ett par blåmesar. Men det fanns heller inte så mycket mat kvar där.


På hemvägen gick jag uppe på sluttningen mot Nybohov. Jag såg en del småfåglar på abvstånd, men inte så att jag kunde fotografera dem. Det var ju mörkare här än nere i solskenet.

Gråsparvar kring ett skatbo i Kryddparken


I Kryddparken satt två kråkor uppe i ett träd.

Kring ett skatbo där satt en herl del gråsparvar. andra kom dit hela tiden, men de blev trots det inte fler kring boet. När jag tittade efter såg jag att de försvann in i boet. Kanske hade de sitt nattillhåll där. Där var nog varmare och skönare än ute.