9 januari, Vid Trekanten

Jag såg blåmesar, talgoxar, gråsparvar, pilfinkar, kråkor, skator och en nötväcka.

Äntligen lite sol


Det utlovade solskenet kom idag istället. Och med den värmen. Det blev fyra grader varmt på eftermiddagen. Det tärde ännu mer på snötäcket, särskilt det på isen. Eftersom det inte heller blåste särskilt mycket blev det en mycket behaglig promenad, även om underlaget bitvis var både isigt och knöligt.

Mitt på dagen nådde solen ner till Trekantsstranden. Våren är på väg, även om det tar tid.


Kråkor och skator på taket mittemot


Mitt fågelskådande började redan vid förmiddagskaffet. en kråka slog sig ner på taket mitt emot. Den hade tydligen fått med sig en hel talgboll utan nät dit. När den skulle börja kalasa på den dök det upp ännu en kråka, som ville vara med på kalaset. Efter en smärre skärmytsling fick den i alla fall med sig en bit. En skata kom dit strax efteråt och satte i sig resterna.

Kråkan med talgbollen
Kalaset kan börja
Vadå? Vill du vara med?

Det ska vi bli två om!

Nästan tomt i Fågelparadiset


När jag kom till Fågelparadiset fanns där bara en blåmes och en talgoxe. så brukar det tydligen bli när det töar.Fåglarna letar väl då efter mat, som töar fram ur snön på annat håll.

När jag gick därifrån kom dock några gråsparvar dit och åt. jag vände tillbaka och tog några bilder på dem.


Ny samlingsplats - ett buskage nära Matningsviken
En del koltrastar och gråsparvar satt i buskagen utanför restaurangen. Men ännu fler hade samlats i ett högre och inte så tätt buskage nära Matningsviken. Sedan de vanliga matningsbuskagenvid Fiskevården och här huggits bort har man brukat hänga ut några talgbollar här istället. Iblöand läggs det också ut bröd på marken. Idag fanns här rikligt med bröd på marken och riktigt mångatalgbollar. Det hade uppmärksammats av många fåglar.

Där fanns förstås talgoxar, blåmesar, gråsparvar och pilfinkar men också den här nötväckan. Och maten verkade räcka åt alla.
Pilfink
Talgoxe

Pilfink

Jag fortsatte till badet och tillbaka utan att träffa på några fler fåglar.