2 september. Ekorre och sädesärla

Jag fotograferade sädesärla, sothöna, gräsand och vigg.

Ekorre på sluttningen mot Nybohov
Det var som ofta ganska varmt och soligt på förmiddagen. Tyvärr måste jag vänta med min promenad till på eftermiddagen. Då hade det hunnit bli molnigt. När jag kom ut började det regna varför jag blev ytterligare fördröjd. Inte förrän halv fyra kom jag iväg. Det var då helt vindstilla och drygt 20 grader varmt.

Då var det egentligen för mörkt att kunna fotografera på sluttningen och under träden vid stranden. Jag tog först vägen över sluttningen för att fotografera det som gick. Det blev den här ekorren, som skuttade på marken mellan olika träd. När den tillfälligt stannade upp blev det den här bilden.

Fortfarande ganska sommarlikt men med begynnande hösttecken


Det mesta var fortfarande mycket grönt. Enstaka sommarblommor, som den här rödklövern dröjde sig kvar. Men nu började det på allvar dyka upp gula eller röda inslag bland löven. Ganska många löv har dessutom redan fallit till marken. Det börjar bli tydligt att det är en höst på gång trots den relativt varma luften.


Sädesärlan mötte mig på bron som så ofta


När jag kom ner till Bron satt sädesärlan på broräcket som så många gånger förr. Det kanske är sista gången jag ser den innan den flyttar till Afrika eller Mellan-östern. Sen kanske den kommer tillbaka hit i mitten av april som vanligt.


Gräsänder och sothöns sökte nattkvarter vid Matningsviken

Intill Mat-
ningsviken hade en del gräsänder och någon sothöna börjat inreda sina nattkvarter bland de pilar, som hänger ut över vattnet. Andra låg ännu så länge kvar i vattnet under pilarna.

Andra gräsänder och fiskmåsar samt en vigg var ännu i farten
Nedanför Sportfiskarna låg en annan andflock, som fortfarande var aktiva. En vigghona fanns ibland dem i brist på annat sällskap. Några fiskmåsar svävade över vattnet nedanför Doftparken på jakt efter mer ätbart. Men stadsduvorna på taket till Ahlsells hade kanske avslutat sin jakt på mat.
En vigghona (närmast) bland änderna En av fiskmåsarna på avstånd Stadsduvor på taket till Ahlsells