29 januari. Större flock med gråsiskor

Jag fotograferade gråsiska, blåmes, gråsparv, pilfink och koltrast.

En strålande vintersöndag
Idag var det ett fantastiskt vinterväder. solen sken från en klarblå himmel. Temperaturen låg kring noll och det var vindstilla. Det låg ett tunt snölager, men skridskobanan var nyplogad sedan i fredags.

Det var massor av människor ute. De flesta promenerade men en del åkte också skridsko på banan. Det fanns två korvständ på isen, ett vid Sportfiskarna och ett vid Badet. Bättre än så här blir det inte på vintern.

Det finns uppenbarligen en underjordisk källåder under Sluttningen, som mynnar ut under vattnet vid stranden. Rörelsen i vattnet är så stark att isen inte fryser där. Även vid bäckens utlopp är vattnet fortfarande öppet.

Gråsiskor vid Trekantsstranden


Mellan Badet och det gamla Svanboet träffade jag på en flock med gråsiskor, större än den jag såg i förrgår. Jag fick intryck av att det också fanns steglitser i floc-ken men jag hittar inga såda-na på mina bilder. Detsam-ma gällde grön-siskor, som ju också brukar finnas i flockarna.


Gråsparvar i buskagen kring Restaurangen
Det fanns gott om mat i buskaget vid Matningsviken, men inte en enda fågel. Däremot fanns det gott om gråsparvar i buskagen kring restaurangen. Det är alltid svårt att få några foton på sparvarna inne i buskagen, men idag blev det i alla fall en hygglig bild.

Koltrastar, gråsparvar, pilfink och blåmes vid Fågelparadiset
Vid Fågelparadiset var det som vanligt gott om koltrastar och gråsparvar. Men jag så också några pilfinkar och någon blåmes bland alla fåglarna där.
Koltrast, hane, i Fågelparadiset
Gråsparvar i Fågelparadiset
Gråsparvar vid Fågelparadiset
Gråsparv i Fågelparadiset

Blåmes vid talgbollarna i Doftparken
Vid talgbollarna i Doftparken fanns det idag bara en ensam blåmes. Det fanns dock några gråsparvar på andra ställen i parken.