15 januari. Gråsiska, snöskata och koltrast i Doftparken

Jag fotograferade gråsiska, gråsparv, koltrast, snöskata och skata.

Det låg en mycket bra skridskois på sjön, helt slät och nästa helt utan snö. På sina håll var dock isen av dålig kvalitet längst in vid stränderna.

Det tunna snölagret på marken låg kvar. Temperaturen låg strax under noll. Solen sken på förmiddagen, men innan vi kom ut hade det hunnit mulna på och börjat mörkna. De fotografiska förhållandena var alltså usla, vilket väl syns på bilderna.

Gråsiska, snöskata och koltrast i Doftparken


Det fanns inga talgbollar kvar i Doftparken. Det var kanske därför, som ingen av de vanliga fåglarna var där. Däremot satt en ensam gråsiska på marken tillsammans med en koltrasthona. En snöskata satt i trädet bredvid.

Gråsiska i Doftparken

Stor flock med gråsiskor, grönsiskor och steglitser
Mellan Bron och Badet satt en ganska stor, samlad flock med småfåglar på isen. De flög upp i ett träd vid stranden innan jag kom fram. Det var för dåligt ljus för att jag med säkerhet skulle kunna se vilka sorter som fanns där vare sig direkt eller från mina bilder. En förbipasserande påstod att det var mest gråsiskor. Jag tycker mig dock på bilderna också kunna urskilja steglitser och grönsiskor.

Mest koltrastar och gråsparvar vid Fågelparadiset
Det fanns ingen mat och därmed inga fåglar i buskaget vid Matningsviken.


I Fågel-paradiset däremot vimlade det av koltrastar. Där fanns också en hel del gråsparvar och enstaka blåmesar, även om de senare inte lät sig foto-graferas. En och annan skata fanns där också.

Koltrast, hane, i Fågelparadiset

Skata på taket
Uppe på taket till Ahlsells satt en skata och övervakade vad som hände i Trekantsparken.