9 mars, Kring Tomtplatsen

Det var 7-8 grader varmt och vindstilla men ganska mulet. Det var i huvudsak bar-mark. Det fanns tunna fält med kornig snö här och var. Där folk hade gått låg det knölig isbark.

Jag gick ut vid halv tolv och tog vägen direkt upp mot Tomtplatsen. Det var mycket fågelkvitter i luften. Gråsparvar och talgoxar flög omkring nere i parken. På slutt-ningen fanns det mest koltrastar och talgoxar.

När jag gick in mot Tomtplatsen såg jag en trädkrypare på en tallstam.På berg-knallen ovanför satt en hare. Den satt stilla en stund men skymdes av ett buskage. När jag försökte få fri sikt försvann den.

När jag kom upp på gångvägen hörde jag en hackspett på håll. Jag lyckades loka-lisera den till toppen av en torraka nära Tomtplatsen. Det var hanen såg jag på bilderna jag tog. På vägen ner såg jag en av nötskrikorna i en trädtopp.

Strax därefter såg jag en ekorre i ett träd intill gångvägen. Den hoppade Strax där-efter såg jag en ekorre i ett träd intill gångvägen. Den hoppade över till ett träd precis på andra sidan gång-vägen. Där satt den kvar ganska länge. Den var lika intresserad av mig som jag av dem. Ibland fick jag intrycket att den satt och poserade. Så småningom drog den sig makligt iväg upp emot bergknallen.

På vägen ner letade en snöskata efter mask. Några sjöfåglar kretsade över sjön och Trekantsparken.


Tittut! jag ser dej allt!

Blir jag bra så här?

Snöskata i Kryddparken