10 februari. Bra bilder på de vanliga fåglarna

Jag fotograferade blåmes, gråsparv, pilfink, talgoxe, kråka, skata, snöskata och koltrast.

Ännu en kall vacker vinterdag


Det var 11 grader kallt och vindstilla. Ett tunt soldis mildrade solens strälar. rimfrosten täckte buskar och träd. Ett lager porös nysnö täckte marken. vid lunchtid fanns det en del människor ute på isen och på gång-
vägarna trots att det var vardag. Der var en fröjd att gå runt och fotografera bara jag värmde fingrarna så gott jag kunde när jag kom åt.


Ensam blåmes i Doftparken


Bland de välfyllda talgbollar-na i Doft-parken fanns bara en ensam blåmes. Det fanns mat bland nysnön på marken, men medan jag stod där vågade sig inte råttan ut ur sitt hål för att hämta in mer.


En kråka slog sig ner uppe på taket till Ahlsells.Där satt den och såg ner på de skator, som flaxade omkring bland trädtopparna i Trekantsparken.

Gråsparvar, pilfinkar, blåmesar, talgoxar, koltrastar och snöskator vid Fågelparadiset
Vid Fågelparadiset fanns atta de fåglar, som brukar vara där: Gråsparvar, pilfinkar, blåmesar, talgoxar, koltrastar och snöskator. Och alla lät sig fotograferas.

Där fanns också en nötväcka men den var mer blyg. Den flög iväg så fort jag lyfte kameran.
Gråsparvar i Fågelparadiset

Koltrastar i buskagen kring Restaurangen
jag hörde gråsparvar från buskagen kring restaurangen men jag såg inte en enda en. Däremot visade sig några koltrastar för mig.

Ensam blåmes även vid Matningsviken

I buskaget vid Matningsviken var förråden väl fyllda. Trots det såg jag bare en blåmes där. Den satt omsom på den ståltråds-anordning för fröbollar, som finns där, ömsom på en annan talgboll i nät. Den verkade ha svårt att välja i en sådan överflöds-situation.

Från badet fortsatte jag mot Gröndal. Där flög en talgoxe över vägen framför mig från fågelsången till sluttningen mittemot. Den slog sig ner på en gren nära marken.