13 januari. Koltrastar, pilfinkar, blåmesar, gråsparvar och en talgoxe

Jag fotograferade snöskata, koltrast, pilfink, blåmes, gråsparv och talgoxe.


Det var en strålande vinterdag. Blå himmel, vit snö på marken, upplogad skridskobana på isen, sju grader kallt och vind-stilla. Vad mer kan man begära? Möjligen att solstrålarna, som nu börjat krypa ut på isen mitt på dagen, skulle nå en ännu större del av isen.

En nästan perfekt vinterdag på Trekantens is

Det här lockade naturligtvis ut massor av människor på isen, mest för att åka skridsko eller promenera. Sälja korv verkade också gå mycket bra. Jag har samlat lite bilder av folkvimlet på isen i ett galleri, som du hittar här.

Koltrastar, pilfinkar och gråsparvar samt en och annan snöskata, blåmes och talgoxe i Fågelparadiset


Idag var det verkligen fullt med fåglar i Fågelparadiset. Koltrastar fanns på alla möjliga ställen. Pilfinkar koncenterade sig på fröautomaten och jagade bort andra fåglar, som t ex den här blåmesen, därifrån. Talgoxen vågade sig inte fram. Alla gråsparvar satt i de högre buskarna runt omkring. En snöskatasatt på andra sidan gångvägen och tittade på.

Koltrast, hona, i Fågelparadiset
Koltrastar i Fågelparadiset
Pilfinkarna ockuperade fröautomaten
En blåmes vågade sig dit...
...men blev bortkörd.
"Den här är vår!"

Bara gråsparvar i Doftparken


Det fanns mat i talgbollar på kullen i Doftparken men ingen av fåglarna i träden runt omkring verkade intresserad. utanför "Gråsparvs-boet", som man väl numera får kalla det, fanns en del gråsparvar. De kanske var på väg att lägga sig för natten.

Enstaka gråsparvar utanför "Gråsparvsboet"