21 februari. Koltrastar, gråsparvar, blåmesar, snöskator, skator och en talgoxe kring Trekanten

Jag fotograferade koltrast, gråsparv, blåmes, talgoxe och pilfink.

Sedan senaste promenaden har det oftast varit gråmulet. Temperaturerna har växlat från några minusgrader till några plusgrader. Det har fallit mycket snö men en hel del av den har töat bort under de varmare perioderna.


Idag var det i alla fall "ljusgrått" . Det var vindstilla och någon minusgrad. Gångvägarna var hala efter växlingarna mellan snö och tö. Det gällde särskilt den utefter Södra Stranden.

Det var en hel del folk både på och vid sidan av isen. De flesta såg ut att vara skolungdom. Många åkte skridskor, andra prmenerade eller bara stod och frös.

Det fanns många skolungdomar på isen

Koltrastar, gråsparvar, blåmesar och talgoxar vid Fågelparadiset Vid Fågelparadiset fanns det mest koltrastar. Ett par blåmesar och talgoxar satt i träden men flög sällan fram till talgbollarna och fröautomaterna. Några få gråsparvar satt inne i deras vanliga buske. Men fler fåglar var det inte där trots att det föreföll att finnas gott om mat. Talgoxe i Fågelparadiset

Gråsparvar och pilfinkar i buskagen utanför restaurangen
Jag hörde mycket tjatter från gråsparvar och pilfinkar inifrån de läga buskarna på gräsmattan utanför restaurangen. Jag såg också en del fåglar röra sig därinne, men inte på ett sätt att det gick att fotografera dem. Däremot satt ett par pilfinkar i trädet ovanför och lät sig bli fångade på bild.

I buskaget vid Matningsviken fanns det gott om mat men bara få fåglar. De som fanns rörde sig vid buskagets baksida, inte framme vid talgbollarna.

Gråsparvar, blåmesar och talgoxar i Doftparken


I Doftparken fanns det bara några få gråsparvar kring det skatbo, som nu blivit deras hem.

Däremot fanns det fler blåmesar och talghoxar kring talgbollarna i närheten.

Blåmesar i Doftparken
Blåmes i Doftparken
Talgoxe i Doftparken
Blåmes och talgoxe i Doftparken

Jag saknar steglits, gråsiska, grönsiska m fl vinterfåglar
Jag har hittills skrivit om de fåglar jag sett i vinter. Det har varit de som "alltid" finns här. Men nu börjar sakna dem som då och då kommer in till Trekanten på vintern. Hit hör främst steglitsor, gråsiskor och grönsiskor, som vissa år kommer hit i stora flockar, ofta med alla tre arterna blandade. Rödvingetrasten är en annan sådan fågel, som kommer in flockvis vintertid. Jag dock endast sett dem vid Trekanten en vinter. Nötskrikan håller oftast till uppe på sluttningen mot nybohov. Vid ett tillfälle har jag sock sett en sådan på andra sian sjön. De "borde" ju vara här i år också. Därför får ni här några gamla bilder på de fåglarna. Steglits i flocken i november 2011
Steglits i flocken i november 2011
Grönsiska i flocken i november 2011 Gråsiska i al vid Badet i januari 2012
Naturdagboken Start Denna månad 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

Välutrustad vinterfiskare
Koltrast vid Fågelparadiset
Blåmes i Fågelparadiset
Gråsparv, hona, i Fågelparadiset
Pilfinkar utanför restaurangen
Skatboet i Doftparken med några gråsparvar uppepå
Närbild på gråsparvarna
Talgoxe och blåmes i Doftsparken
Gråsiskor, hane och hona, vid Trekantsstranden i januari 2012
Grönsiska i alarna vid badet i januari 2011
Rödvingetrast vid badet i januari 2010
Nötskrika nedanför Terrassen i januari 2011