14 april, Runt Trekanten

Jag såg gråtrutar, sothöns, gräsänder, skrattmåsar, fiskmåsar, ringduvor, koltrastar och snöskator.

Värmen har hållit i sig. Idag var det över tio grader varmt och solsken.

I Kryddparken hittade en snöskata en stor mask. En koltrast sjöng vackert när jag gick upp emot tomtplatsen. Väl däruppe slog jag mig ner och satt alldeles stilla i trekvart för att se om det hände något. först var det alldeles stilla. Sedan dök det upp ett par koltrastar, en talgoxe och en nötväcka. Men de slog sig ner så att de alla skymdes från min plats. Och jag kunde ju inte resa mig för att få bättre vinkel utan att störa. Såväl duvor som måsar flög över platsen men tyvärr även de skymda av trädkronorna.


Sedan slog sig en ringduva ner i tallen strax ovanför mig. En annan flög förbi och slog sig ner lite längre bort. Den lockade bort den första duvan till sig.

Strax därefter dök det upp fyra snöskator en efter en. Även de hittade maskar på marken. Jag kunde också fotografera en koltrast, en blåmes, en talgoxe och en nötväcka men med ganska dåliga bilder. Så metoden hade både för- och nackdelar.

Snöskata vid Tomtplatsen
En annan snoskata vid Tomtplatsen

snöskata med mask vid Tomtplatsen

Jag fortsatte gångvägen bortåt. jag såg och hörde ringduvor från många håll. Ett gräsandspar hade slagit sig ner vid trappan ner mot Blommensberg.

Blåsipporna på det vanliga stället blommade för fullt. Jag såg också blåsippor på andra sidan trappan.

Isen hade mörknat ännu mer sedan sist. Närmats badet och Svanboet var det nu öppet vatten. Snart är hela sjön isfri, har det gått så här långt brukar det gå fort. Ute på isen stod en hel flock med skrattmåsar. där fanns också ett par gråtrutar.
Måsar på isen
Öppet vatten vid badet

En av gråtrutarna på isen

En sothöna stretchade på en gren ute över vattnet. En koltrast sjöng högt och genomträngande vid badet. Jag lyckades lokalisera den till ett träd intill. Vid Terrassen satt en par ringduvor i ett träd. De var uppenbart intresserade av varandra. I det öppna vattnet utefter Trekantsstranden simmade det gott om sothöns och gräsänder.


Vintergäcken hade slagit ut vid Anticimex. I en av blommorna satt en insekt. Nedanför Terrassen blommade nu även scilla.

Där jag i söndags sett en tussilago fanns det nu massor. Allt går fort nu.

Även vid Trekantsparken fanns det några ringduvor. Där fanns också sothöns, skrattmåsar och stadsduvor. På gräsmattan promerade gräsänder och snöskator omkring.

Tussilago vid Trekantsstranden
Möte vid Trekantsparken

Sothöna vid Trekantsparken