28 april, Vid Trekanten

Jag såg knipor, strandskator, starar, sothöns,skrattmåsar, fiskmåsar, kanadagäss och silltrutar.

Idag var det samma fina eftermiddagsväder som vi oftats haft den sista tiden, d v s huvudsakligen sol och över tio grader varmt.


På hemvägen från Gröndal såg jag mina första utslagna björklöv för i år. De fanns i en björk vid Fågelsången, nära badet.

Ett par ringduvor promenerade på marken i närheten.

Vid grillplatsen kom en sothöna upp ur vattnet för att möta mig.En kanadagås stod på ett ben och sov med huvudet inborrat i fjäderdräkten i ett träd intill Matningsviken. När jag närmade mig tittade den upp ett ögonblick innan den åter borrade in huvudet.

Det är den första kanada-gås jag fotograferat i år. Möjligen såg jag en tidigare en kväll vid Trekants-
parken, men avståndet var stort, så jag är inte helt säker.


Knipparet höll till lite längre bort vid Trekantsstranden. När jag kom för nära gled de ut på den fria vatenytan.

Vid stranden av Trekantsparken var det som vanligt gott om fåglar. De flesta var förstås så här års skrattmåsar, men det fanns också fiskmåsar, sothöns och stadsduvor. Idag hade även de två silltrutarna kommit in nära land, fast inte så nära varandra att de kom med på samma bild.

På gräsmattan i Trekantsparken letade en av strandskatorna mat. Den verkade vara fullkomligt obekymrad av vare sig dem, som passerade på gångvägen strax intill eller mig, som fotograferade på ganska nära håll. Inte heller den ensamma stare, som också letade mat alldeles intill störde.

Ska man hinna få i sig något mellan ruvnings- och vaktpassen på taket får man ta vara på det som finns i närheten, oavsett störningar. Och här fanns bl a feta maskar som du ser på filmen.

Strandskatan, oberörd av förbipasserande och fotografer.
Inte ens staren störde...

...när strandskatan hittade mask