26 november. Mest steglits, grönsiska och blåmes i småfågelflock

Jag fotograferade gräsand, steglits, grönsiska, blåmes, talgoxe, gråsparv och skata.


Idag var det sex grader varmt när vi gick ut strax efter tolv. Solen stod dock så lågt över Nybohov att den bara fläckvis nådde ner till marken kring sjön. Tyvärr blåste det ganska kraftigt utifrån vattnet in mot Trekants-parken. Det kylde rejält. På sjöns "långsidor" var det mer skyddat och därmed lite behagligare.

Solbelyst mur vid
Anticimex
Vassen vid det gamla Svanboet i motljus Trädgren från Bron

Två storskrakar i sjön förutom gräsänderna


Det var som vanligt gott om gräsänder utefter stränderna. Men idag låg dessutom två stor-skrakshanar långt ute på den öppna vattenytan. De gled bara okring och såg inte ut att vara sysselsatta med att fiska.


Mest steglits, grönsiska och blåmes i småfåglesflock mellan Badet och Bron
I träden vid stranden mellan Badet och Bron upptäckte jag en ganska stor flock med småfåglar. På mina bilder därifrån hittar jag mest steglits och grönsiska samt en del blåmesar och talgoxar. Men jag har i år inte sett någon gråsiska i småfågelsflockarna. De brukar ju annars också finnas med.Då och då flög en ännu större flock med småfåglar över oss på hög höjd.

Gråsparvar i Doftparken
Idag fanns det ännu fler mer eller mindre uppätna talgbollar i Doftparken. Och naturligtvis fanns det lika många gråsparvar som under den senaste tiden.

Skator i Doftparken och Trekantsparken


Naturligtvis fanns det även idag gott om skator i Trekants-parken, såväl på staketet och uppe i träden som på marken. En del av dem på marken liksom några stadsduvor blev matade på gräsmattan.