6 november. Många kanadagäss samt några storskrakar och viggar

Jag fotograferade kanadagås, storskrake, vigg, gräsand, koltrast, talgoxe, kråka och skata.

Vädertypen "fyra varianter av grått" har fortsatt. Dagstemperaturerna har legat mellan 8 och 13 grader, Nattemperaturerna bara några grader därunder. Dessutom har de flesta löven nu fallit. Det blev således ganska färglösa foton idag.

25 kanadagäss i och vid Trekantsparken


På förmiddagen såg jag idag, liksom de senaste dagarna, gott om kanadagäss på gräsmattorna i Trekantsparken. När jag kom ut låg de flesta av dem på vattnet intill parken medan en del stod på land vid stranden. Sammalagt räknade jag dem till 25 stycken.


Storskrakar ute på vattnet och viggar i Sjögräsbältet


Från Trekantsstran-den såg jag en storskrake nära motsatta stranden. Jag fotograferade på håll för säkerhets skull men tänkte ta bättre bilder när jag kom runt sjön. Men då hade den förflyttat sig till Grillplatsen, så det blev obetydligt bättre då.

Som tur var träffade jag på de här tre andra storskrakarna närmare Södra stranden.


När jag passerade Badet såg jag tre viggar i Sjögräsbältet.

Ganska många gräsänder spridda runt sjön
Sjöns gräsänder var spridda runt dess stränder. Tätast förekom de kring de träd vid Matningsviken, där de brukar tillbringa natten.

Koltrastar såväl vid Badet som i Doftparken


Så här års brukar jag sällan se koltrastar, men idag fanns det några stycken i träden kring Badplatsen.

Ytterligare fyra-fem koltrastar satt i träden i Doftparken. Alla jag fick på bild var honor, men det kan ha varit någon hane med också.


Även skator och talgoxar fanns i Doftparken

En skata satt på marken i Doftparken under det skatbo gråsparvarna förra vintern hade som nattläger. I träden runt omkring fanns andra skator liksom några talgoxar. Däremot såg jag idag inga gråsparvar där, som jag gjorde på förra romenaden.