15 december. Nötväcka vid Fågelparadiset och nötskrika på Sluttningen

Jag fotograferade nötskrika, gräsand, blåmes, talgoxe, gråsparv och skata.


Det har varit mest regn och blåst sedan sist med temperaturer upp emot fem plusgrader. Mitt på dagen i dag var det ett tillfälligt uppehåll mellan två regnväder. Solen bröt igenom och vinden mojnade. Det innabar förstås att temperaturen sjönk till nollgraders-
strecket. Det frös nyis innanför bron i Blommensbergsviken och lite grann i strandkanten i Badet. Men ganska behagligt ute.


Skator i Trekantsparken och gräsänder i sjön


Det var som vanligt gott om skator i Trekants-parken och gräsänder i sjön. Vid stranden nedanför parken möttes de.

Annars låg gräsänderna som vanligt utspridda längs stränderna, särskilt den norra.


En nötväcka bland småfåglarna och skatorna vid Fågelparadiset


På gräsmattan intill de uteplatser jag brukar kalla Fågel-
paradiset hade någon ställt ut ett stort, hemmagjort fågelbord. Det lockade till sig såväl småfåglar såsom gråsparv, talgoxe och blåmes, som skator.

I ett litet träd på samma gräsmatta fanns också ett litet traditionellt fågelfröhus. Bland småfåglarna där såg jag också en notväcka. Tyvärr fick jag inte med den på någon acceptabel bild.

På uteplatserna där fanns det ännu fler fler blåmesar och talgoxar, liksom några gråsparvar.


Flock med småfåglar vid det gamla Svanboet
En ovanligt stor flock med småfåglar flög förbi mig på ganska stor höjd på väg mot Fågelsången. Några slog sig ner i trädtopparna ovanför mig, men inte så länge att de kom med på bild.

Många fåglar, bl a en nötskrika, på Sluttningen
Även på sluttningen mot Nybohov fanns det gott om fåglar. En flock, jag tror det var snöskator, flög från träd till träd upp emot Nybohov. småfåglar, mest talgoxar, sjöng i träden. Men den enda fågeln jag fixck med på bild där var en nötskrika.

Gråsparvar och blåmesar i Doftparken
Det var återigen nästan slut i talgbollarna i Doftparken. Ändå fanns där några gråsparvar och blåmesar, som försökte ta vara på det sista.

Fler gråsparvar satt på stängslet till parkeringen där intill.