18-20 juni. Besök av hägern

Jag fotograferade knölsvan, sothöna, gräsand, skrattmås, fiskmås, stare, sädesärla och strandskata.

I väntan på svanungar


Såvitt jag räknade ut var det dags för svanungarna att kläckas vilken dag som helst. Jag gjorde dagliga besök vid svanboet för att se om det hänt något, men det gjorde det inte. Ena svanen låg i boet, oftast stilla men den 18 juni rörde den på sig som om någonting hände under henne, men det var allt. Den andra svanen höll ofta vakt utanför boet.


Jag höll också en ökad koll på vad som hände kring svanboet från min balkong. Bl a såg jag en morgon vid fyratiden en eka på väg i riktning mot svanboet. jag anade oråd och gav mig iväg för att kolla vad det var. Men det visade sig vara en person som rodde drag kors och tvärs på sjön.

Halt strandskata och hägerbesök
Det hade gott det goda med sig att jag kom ut i soluppgången till ett mycket livligt fågelliv. bl a såg jag en av strandskatorna från taket på gräsmattan. Den haltade betänkligt när den letade efter sin mat.


Jag träffade också på vår gamle gråhäger vid Trekants-stranden. Den flög iväg och satte sig vid Matnings-viken, där jag kunde fotografera den. Omsi-der gjorde den en sväng ut över sjön och försvann in mot stan.


Blommande rödklöver


På utflykterna tog jag mig inte tid att stanna upp för att fotografera annat jag såg. Men när jag såg den vackra rödklövern vid Trekants-stranden kunde jag inte låta bli att fotografera den.

En gulvial intill kom också med på korten.