28 juni. Knölsvanar, sothöns och lite annat

Jag fotograferade knölsvan, sothöna, skrattmås, snöskata och ringduva.


Det soliga och relativt varma (ca 18 grader i skuggan) hade lockat ut ganska många solbadare på gräsmattan i Trekantsparken. Där fanns också en stor mängd fåglar, främst skrattmåsar, fiskmåsar och stadsduvor.

En snöskata satt i ett träd intill och kalasade på bär av obestämd sort.

En snöskata kalasade på bär vid Trekantsparken

Sothönsungar och skrattmåsar vid stranden av Trekantsparken


Sothönsungarna börjar bli alltmer självständiga, inte bara från föräldrarna utan också från varandra. Idag såg jag en unge alldeles ensam i vattnet utanför stranden. En av de vuxna kom insimman-des från Sportfiskarna, såg ut att säga några ord till ungen och fortsatte mot boet. En annan unge kom ut och mötte den. den tredje ungen såg jag inte alls till.

Som vanligt satt en skrattmås på en sten där och höll koll.

En av sothönsungarna vid Trekantsparken

Svanfamiljen utanför Badet
Svanfamiljen låg som vanligt i Sjögräsbältet utanför Badet och åt för fullt. Fast den här gången låg Svante en bit ifrån den övriga familjen. Alla ungarna låg tätt samlade kring Sara.Den ensamma sothönan vid Badet kom in till stranden men förgäves, Ingen matade den trots att den verkligen visade upp sig,

Ringduva på gräsmattan vid Trekantsstranden


På gräs-mattan vid Trekants-stranden gick en ensam ringduva och åt i gräset. för säkerhets skull höll den till så långt bort från de solba-dande den kunde komma.

Ringduva på gräsmattan vid Trekantsstranden