3 mars. Snöskator, talgoxar, stadsduvor m fl fåglar

Jag fotograferade gråsparv, blåmes, talgoxe, stadsduva, snöskata och skata.


Det blåste riktigt hårt inatt, men när jag kom ut vid tretiden var det vindstilla. Solen sken och det var några plusgrader. Dagsmejan gjorde de isiga gångvägarna rejält hala. Det blev en kort promenad där jag återvände över isen.

På den plogade banan fanns det inte så många människor. Det gav utrymme för de riktiga långfärdsåkarna att köra i hög fart varv efter varv.

De som ville kunde sträcka ut påden plogade banan
Första varvet som jag såg
Andra varvet som jag såg
Tredje varvet som jag såg

Talgoxar och blåmesar samt en gråsparv och en stadsduva i Doftparken
I Doftparken såg jag bara en gråsparv vid det gamla skatboet. En stadsduva letade mat på kullen bredvid. Några talgoxar och blåmesar flög omkring bland träden och åt av talgbollarna, som hängde där.
Stadsduva i Doftparken
Blåmes i Doftparken

Snöskata och talgoxe vid Fågelparadiset
Det fanns inte många fåglar i Fågelparadiset. Bare en sköskata och en talgoxe fastnade på mina bilder. Jag såg också enstaka gråsparvar, men det var också allt.
Snöskata i Fågelparadiset

Gråsparvar och pilfinkar i buskarna mellan restaurangen och stranden
När jag lämnade Fågelparadiset valde jag att gå på gräsmattan, där fjärrvärme-ledningarna töat bort snön. Där var det lättare att gå och man kom nära buskarna på gräsmattan. Det fanns en del gråsparvar och pilfinkar i dem närmast restaurangen. En skata höll till i kanten av de buskarna. Men i buskaget vid Matningsviken var det helt tomt..